AFROline szinteikus paróka

A paróka

Miről szól ez a cikk? Mit tudhatsz meg? Talán egy kicsit segíthetünk a döntésben, ha paróka vásárlása a cél!

  • - A paróka története

  • - A sima paróka, és a divat paróka közötti különbség

  • - Az emberi haj paróka

  • - A szintetikus paróka

  • - A női paróka, és a férfi paróka közötti különbség

  • - Híres emberek és parókáik

  • - A mai sztárok akik parókát viselnek

  • - Mit kell figyelembe venni paróka vásárlás előtt, mitől jó egy paróka

  • - Milyen társadalmi eseményekre használják sokan a parókákat

A paróka története

Mi is az a paróka? Egy olyan eszköz, amelyet az emberek hosszútávon használnak a hajuk pótlására, esetleg megújulásra vágynak, és divatból frizuráik megújítása érdekében viselnek, anélkül, hogy a saját hajuk színét, vagy hosszát megváltoztatnák. A parókák történelme több ezer évre nyúlik vissza, és az évszázadok során számos formában és anyagból készültek.
A régi Egyiptomban például a fáraók és a felső társadalmi réteg tagjai gyakran viseltek parókákat, amelyeket arany- és ezüstfonatokkal díszítettek. A görögök és a rómaiak is használtak parókákat, amelyeket gyakran fehérítettek és hajfonatokkal díszítettek.

Forrás: elegantwigs.com

Forrás: wikipedia

A parókák használata ma már sokkal elfogadottabb és természetesebb, mint korábban volt, és segítenek az embereknek, hogy könnyedén és gyorsan változtassák meg a megjelenésüket.

Az ókorban a parókák elsősorban a gazdagabb és magasabb társadalmi rétegek kiváltsága volt, de az idők folyamán egyre inkább elterjedtek az általános népesség körében is.
A középkorban a nehéz idők miatt kevesebb figyelem fordult a divat felé, ezért a parókák is háttérbe szorultak. A Nőknek sokkal inkább el kellett takarniuk magukat.
A paróka aranykora a reneszánsszal kezdődött újra. A divat és a szépség újra központi helyre került a társadalmakban. A francia királyok hozták divatba a férfi parókákat, melyek státusszimbólummá váltak, és ez a divatirányzat elterjedt az összes európai uralkodó körében. A nemesek is elősezeretettel hordtak parókákat. Az 1700-as évek végére annyira elterjedt volt a parókák viselése, hogy már túldíszített extravagáns a természetes hajkoronától távol álló hajviseletek voltak.
A 18.századra visszanyerte gyakorlatias jellegét a paróka. Már nem csak a nemesség viselte, és természetesebb frizurák készültek.

Az újkorban a parókát főként hajhullás, fejbőrbetegség vagy kemoterápia után használták, de megmaradt a divat jellege is. Ma már szintetikus anyagokból és természetes hajból is készülnek, és számos stílusban és színben elérhetőek. A parókákat ma már nemcsak a hajhullás, és hajvesztés miatt használják, de a haj formázása és a legújabb divatok követése érdekében is.

Az utóbbi években a parókák technológiája is fejlődött, így ma már rendelkezésre állnak olyan parókák, amelyek tökéletesen illeszkednek az egyén arcformájához és hajszínéhez, így természetesebb kinézetet biztosítanak.

A sima paróka, és a divat paróka közötti különbség

- A cél: A sima paróka általában a hajhullás, a fejbőrbetegségek, vagy a hajnövesztő kezelések miatt használatos, míg a divatparókát elsősorban a megjelenés megváltoztatása, a hajstílusok váltogatása és a divat miatt viselik.

- A minőség: A sima paróka általában minőségi, hogy hosszú ideig tartós legyen és természetesnek tűnjön, míg a divat paróka minősége változó lehet, és nem szükséges, hogy nagyon tartós legyen, hiszen a divat gyorsan változik!

- A haj minősége: A sima paróka általában emberi hajból készül, míg a divatparóka lehet emberi vagy szintetikus hajból is. Ma már nagyon jól formázható szintetikus póthajak léteznek, melyek nagyon hasonlítanak az emberi hajhoz. Az egyik legjobb minőségű műhaj a FUTURA haj.

- A hajstílus: A sima paróka általában a természetes, míg a divat paróka általában az extrémebb, vagy a különleges hajstílust képviseli.

- A hajszín: A sima paróka általában természetes hajszíneket használ, míg a divat paróka színesebb és különleges hajszíneket is használhat, nagyobb szerepet kap színben is az aktuális hajdivat.

- A stílus és a frizura: A sima paróka általában egyszerűbb, visszafogottab frizurát használ, míg a divat paróka bonyolultabb, extrább struktúrát is alkalmaz.

Egyetlen paróka sem lehet egyértelműen sima vagy divat paróka, mert egy paróka lehet minőségi, természetes és divatos is egyben.

Az emberi haj paróka

Az emberi haj parókák olyan parókák, amelyeket természetes emberi hajból készítenek. Természetesebb megjelenést biztosítanak, mint a szintetikus parókák, mert az emberi haj általában jobban illeszkedik az egyén saját hajának színéhez, és jobban reagál a természetes hőmérsékletre és a nedvességre.

Sokkal drágábbak, mint a szintetikus parókák, de az áruk megéri a minőséget. Általában természetesebb megjelenést biztosítanak, és hosszabb ideig használhatóak, mint a szintetikus parókák.

Ugyan úgy reagálnak a hajformázó eszközökre, mint a saját hajunk, így könnyedén formázhatók, és a megszokott technikával stílusossá varázsolhatók. Az emberi haj parókák általában színezhetők, így a színt a saját hajszínéhez illesztheti a Vásárló.

Az emberi haj paróka sokkal jobban reagál a természetes nedvességre, mint a szintetikus társaik, így a viselője nyugodtan fürödhet és úszhat a parókájával. Sokkal jobban reagálnak a hajformázó eszközökre, mint a szintetikus parókák, így könnyedén formázhatók.

Az emberi haj parókák gondozása általában nagyon hasonló a saját haj gondozásához, ezért a tulajdonosa nyugodtan használhatja a megszokott hajápoló termékeit.

Használata ma már sokkal elfogadottabb és természetesebb, mint korábban volt, és segítenek az embereknek, hogy könnyedén és gyorsan változtassák meg a megjelenésüket. Ezeket a hajkoronákat elsősorban hajhullás, fejbőrbetegség, vagy kemoterápia után használják, de a divat miatt is egyre többen választják.

Az emberi haj paróka készítésénél fontos, hogy a haj minősége megfelelő legyen, és hogy a paróka jól illeszkedjen az egyén arcformájához és hajszínéhez. Emellett, jó minőségű anyagból kell készülniük, hogy hosszú ideig tartósak legyenek.

Az emberi haj parókák általában magasabb árkategóriába tartoznak, mint a műhaj parókák, de a minőség miatt érdemes lehet rájuk költeni.

AFROline szinteikus paróka

A szintetikus paróka

A szintetikus parókák olyan parókák, amelyeket mesterséges anyagokból, úgynevezett műhajból készítenek. A szintetikus anyagok közé tartozik például a poliészter, az akril és a mikrofiber.

Az egyik előnye a szintetikus parókának, hogy általában olcsóbb, mint a természetes hajból készült paróka. Emellett, könnyen kezelhetők és általában nem igényelnek olyan sok gondozást, mint az emberi hajból készült társaik.

Az egyik hátránya a szintetikus parókáknak, hogy gyakran nehéz megtalálni a tökéletes színt, amelyik tökéletesen illeszkedni a saját, vagy a kívánt hajszínhez. Nagyon sok olcsó, szintetikus paróka sajnos nem olyan természetes megjelenésű, mint az emberi hajból készült paróka, de a drágább minőségi műhajból készült társaik megszólalásig hasonlítanak a legjobb minőségű emberi haj termékekre. Gyakran kevésbé illeszkednek az egyén arcformájához és testhőmérsékletéhez.

Szintetikus parókák általában nem bírják olyan jól a hőt, mint a természetes hajból készült parókák, így használatukkor érdemes óvatosnak lenni a hajszárítóval, a vasalással, a fonással. A FUTURA hajból készült parókák 180 Celsius fokig hevíthetők, ezért a megfelelő technikával és eszközzel könnyen és szépen formázhatók. A FUTURA haj formázásáról, és ápolásáról ide kattintva talál útmutatót. Sajnos, a szintetikus póthajak nem színezhetők, így ha meg szeretnénk változtatni a paróka színét, újat kell vásárolni.

Mindezek ellenére, szintetikus parókák még mindig népszerűek, mert könnyen hozzáférhetők és alkalmasak olyan emberek számára, akik rövid ideig szeretnének hajat hordani, vagy csak néha szeretnének változtatni a megjelenésükön.

Összességében a szintetikus paróka jó választás azok számára, akik nem szeretnének sok pénzt költeni egy parókára, vagy csak alkalmi használatra keresnek egyet. Kiknek ajánljuk még? Akiknek nincs sok idejük a paróka gondozására, mert ezek a termékek kevésbé igényelnek gondozást, mint a természetes hajból készült hajkoronák.

A szintetikus parókák különböző stílusokban és színben elérhetőek, így könnyedén megtalálható az egyén számára megfelelő stílus és szín. Az emberi hajból készítettnél olcsóbb, de a műhajból készített parókák között drágább árkategóriáju, FUTURA hajból készült parókák, könnyen formázhatóak és tartósak, így hosszú ideig használhatók.

Mielőtt szintetikus parókát vásárolna valaki, fontos, hogy alaposan körülnézzen és olvassa el a termék leírását, hogy megtudja, milyen anyagból készült, milyen gondozást igényel, és hogyan kell kezelni. Emellett, fontos, hogy az egyén megfelelő méretben és színben válassza ki a parókát, hogy a lehető legtermészetesebb kinézetet biztosítsa.

Összességében, a szintetikus paróka egy jó választás lehet azok számára, akik olcsó, könnyen kezelhető és tartós parókát keresnek. Bár nem festhetők, ugyanakkor a jó minőségű műhajból készített póthajak jól formázhatók, ezért segítenek az embereknek változtatni a megjelenésükön, és átsegíthetik Őket a hajvesztés okozta nehézségeken.

AFROline szinteikus paróka

A női paróka, és a férfi paróka közötti különbség

- Az illeszkedés: A férfi és a női parókák illeszkedése eltérő lehet, mivel a férfiaknak általában eltérő az arcformája és a fejmérete, anői arcformától és fejmérettől, és más hajviseletet is alkalmaznak.

- A haj minősége: A férfi parókák haja általában rövidebb és vastagabb szálú, míg a női parókák haja hosszabb és vékonyabb szálú.

- A hajstílus: A férfiak általában rövidebb és egyszerűbb hajstílust, míg a nők hosszabb és bonyolultabb hajstílust képviselnek. Ezért a parókát is a két nem hajstílusa közötti különbséghez alakítják.

- A hajszín: A férfi parókák általában természetesebb hajszíneket használnak, míg a női parókák színesebbek, sokszor festett emberi hajból, vagy szintetikus hajból készülnek.

- A szabászat: A férfi parókák általában egyszerűbb szabászatot használnak, míg a női parókák bonyolultabb szabászatot alkalmaznak.

- A textúra: A férfi parókák általában természetes textúrájúak, míg a női parókák általában mesterséges textúrájúak, göndörített, vasalt bonyolultabb formákra alakítják.

Az ár: A női parókák általában drágábbak, mint a férfi parókák, mivel több hajból készülnek, és a szabászat is bonyolultabb, illetve formázásukra is sokkal több munkát kell fordítani.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a férfiak és a nők is viselhetnek egymás parókáit, ha az illeszkedik az arcformájukhoz és a hajszínükhöz. A lényeg az, hogy a paróka természetesnek tűnjön és jól illeszkedjen az egyén arcformájához, és stílusához.

Híres emberek és parókáik

Sok híres történelmi szereplő is viselt parókát az évek során, amelyeket hajhullás, fejbőrbetegség, vagy divat miatt használtak. Néhány példa a leghíresebb történelmi szereplők közül:

- Bonaparte Napoleon: a francia államférfi és cár híres volt a változó hajstílusairól.

- Julius Caesar: a római államférfi híres volt a változó hajstílusairól, és gyakran viselt parókát.

- II Károly: az angol király volt, aki szintén híres volt a parókáiról, amelyeket a barokk stílus jellemzőjeként használt.

Néhány példa a sok híres történelmi szereplő közül, akik parókát viseltek az évek során. A koroknak megfelelően a divat és a stílus változott, így a parókák is változtak.

A mai sztárok akik parókát viselnek

A mai híres nők közül többen is viselnek divatparókát azért, hogy átváltoztassák megjelenésüket, vagy hogy különböző eseményeken, forgatásokon jól nézzenek ki, divatot teremtve ezzel. Íme néhány példa:

- Katy Perry: a popénekes rendszeresen váltogatja a hajstílusait és színeit, és gyakran visel parókát különböző koncertekre és eseményekre.

- Nicki Minaj: a rapper és énekesnő rendszeresen újabb és újabb hajszínnel és frizurával lepi meg rajongóit, anélkül, hogy a saját hajának színét, vagy struktúráját megváltoztatná.

- Rihanna: a popénekes és színésznő sokszor látható egyedi stílusú és színű hajkoronával, ezzel újabb és újabb divathullámokat gerjesztve.

Csak néhány példa volt, de sok más híres nő is visel divatparókát. A parókák használata manapság egyre népszerűbb, mert lehetővé teszik az embereknek, hogy gyorsan és könnyedén változtassák meg megjelenésüket.

Mit kell figyelembe venni paróka vásárlás előtt, mitől jó egy paróka

A jó paróka több tényezőtől függ, és eltérő lehet az egyes emberek számára. Az alábbiakban néhány fontos tényezőt említünk, amelyektől egy paróka minősége jó lehet. Természetesen a kiválasztásnál figyelembe kell venni az igényeket, a hordási időt, átmeneti, vagy hosszútávú megoldást keresünk, és még nagyon sok mindent....

A haj minősége: A jó paróka haja minőségi és élettartó, lehetőleg emberi hajból készült, vagy a legjobb szintetikus hajból, ami természetesnek tűnik és jól kezelhető.

Illeszkedés: A jó paróka illeszkednie kell az egyén arcformájához és hajszínéhez, bőrszínéhez, stílusához, hogy természetesnek tűnjön. Ugyan úgy kell eljárni, mint egy fodrásznál, figyelembe kell vennünk az adottságainkat, az elképzeléseinket, és a lehetőségeinket.

Anyag minősége: A jó paróka anyagának minőséginek és kényelmesnek kell lennie, hogy hosszú ideig tartós legyen, és elérjük vele a kívánt hatást, megvalósítsuk az elképzeléseinket.

Kényelem: A jó parókának kényelmesnek kell lennie, hogy a viselés közben ne legyen probléma a méretével az elmozdulásával, és az esetleges szorító érzést is elkerüljük. A legtöbb paróka állítható méretű, a hosszútávú hordásra pedig egyedileg fejre szabott kézzel készített parókát javasolunk.

Ár/érték arány: A jó paróka ár/érték arányának kiegyensúlyozottnak kell lennie, ami azt jelenti, hogy a minőség és az ár arányos legyen.

Szabászat: A jó paróka szabászatának precíznek kell lennie, hogy jól illeszkedjen és természetesnek tűnjön. A frizura struktúrája jól illeszkedjen arcunkhoz, stílusunkhoz, és elképzelésünkhöz.

Szín és textúra: A jó paróka színének és textúrájának megegyezőnek kell lennie az egyén hajszínével és textúrájával, hogy természetesnek tűnjön. Természetesen divatparóka esetén a változás a lényeg, ezért csak a karakterhez illő színt és textúrát kell kiválasztanunk.

Egy paróka minősége személyes preferenciákon és igényeken alapul, ezért ami egy személy számára jó paróka, az más számára lehet, hogy nem az. Azonban, ha valaki egy jó minőségű parókát választ, ami illeszkedik az arcformájához, hajszínéhez, kényelmes és hosszú ideig tartós, akkor valószínűleg elégedett lesz vele.

AFROline szinteikus paróka

Van néhány további fontos dolog, amit tudni kell a parókákról:

Ápolás: A parókák ápolására szükség van, hogy hosszú ideig tartósak maradjanak. Az ápolási utasításokat a paróka gyártója adja, de az általános ápolás magában foglalhatja a hajmosást, fésülését, és a formázását.

Szabászat: A parókák szabászatának precíznek kell lennie, hogy jól illeszkedjen és természetesnek tűnjön. A parókák szabászatát szakember végzi, aki az arcformához és a hajszínhez, a fej méretéhez és formájához illeszkedően szabja a parókát.

Függőség: A parókák használata függőséget okozhat, mert az emberek megszokhatják,a parókák viselését, és nehéz lehet nélkülük élni. A parókák viselése lehetővé teszi az emberek számára, hogy megváltoztassák megjelenésüket, és önbizalmukat növeljék, de ha az emberek túl gyakran viselnek parókát, akkor az nyomást gyakorolhat rájuk, hogy folyamatosan jól nézzenek ki.

Alternatívák: A parókák használatára különböző alternatívák lehetnek, mint például a hajnövesztő kezelések, a hajátültetés, vagy a hajhullás okainak kezelése. Átmeneti megoldást nyújthatnak a kezelések, műtétek és orvosi beavatkozások idején, és a gyógyulás során. Ilyen esetekben jól szellőző, könnyű parókákat javasolunk. A parókát ezekben az esetekben csak akkor viseljük, ha közösségbe megyünk, vagy ha feltétlenül szükséges a megjelenésünkhöz a megfelelő hajviselet. A gyógyulási folyamatokat a nem jól lélegző nehéz póthajak állandó viselése lassíthatja, és károkat is okozhat a gyógyulni vágyó fejbőrben, hajhagymákban.

Speciális parókák: Vannak speciális parókák is, amelyeket bizonyos jellegzetes helyzetekben használnak, például, a filmekben, vagy a színházban.

Ár: A parókák ára eltérő lehet, attól függően, hogy melyik típusú parókát választottuk, honnan vásároljuk és milyen minőségű. Az emberi hajból készült parókák általában drágábbak, mint a szintetikus hajból készült parókák, és a hajhullás elleni parókák is magasabb árat jelenthetnek.

Végül, a parókák használata személyes döntés, és az egyénnek kell eldöntenie, hogy számára megfelelő-e egy paróka használata. Azonban, ha az egyén hajhullástól, fejbőrbetegségtől, vagy divat miatt dönt a paróka használata mellett, fontos, hogy olyan parókát válasszon, ami minőségi, illeszkedik az arcformájához és hajszínéhez, kényelmes és hosszú ideig tartós. A Vásárlónak is tanulmányoznia kell az ápolási utasításokat, hogy a paróka hosszú ideig jó állapotban maradjon, és lehetőség szerint az ápolási utasításokat be is kell tartani.

A FUTURA műhaj:

A Futura műhaj egy olyan szintetikus haj, amelyet parókák készítése és a hajhosszabbítás során használnak. A Futura haj a legpuhább, göndöríthető vasalható, az emberi hajhoz a legjobban hasonlító, a szintetikus termékek közül az egyik legnépszerűbb hajtípus.

A Futura műhajat olyan anyagból készítik, amely lágy és könnyen kezelhető, és amelyet természetesnek tűnő színekben és textúrákban kínálnak. Az anyag ellenáll a magas hőmérsékletnek, így a hajformázó eszközökkel is használható, de mégis általában hideg vízzel mossuk, hogy hosszabb ideig megőrizze a minőségét.

A FUTURA szintetikus hajból forgalmazunk parókákat, felfűzött (tresszelt) póthajakat, csatos póthajakat, és póthaj copfokat. A póthajak nagyon népszerűek esküvői kontyok elkészítéshez, báli frizurákhoz, szalagavatóra, fodrászversenyekre, hajhosszabbításhoz, hajdúsításhoz, de színházi előadásokhoz, és a filmiparban is előszeretettel használják. Gyakran használják, azok akik változtatni szeretnének a hajuk színén vagy stílusán, de nem kívánják véglegesen megváltoztatni a saját hajukat.

A Futura műhajat általában minőségi és tartós terméknek tartják, de használatával kapcsolatban szükséges ápolni, tisztítani és rendszeresen karbantartani, hogy hosszabb ideig megőrizze minőségét és természetesnek tűnjön. Könnyen formázható, vasalható, és göndöríthető. A FUTURA haj ápolásáról, és formázásáról itt talál bővebb információt!

AFROline paróka a lehetőség, hogy az legyél aki szeretnél!